Mijn blogberichten,  met afbeeldingen van beschilderde olifanten

Klik eens naar een (of meerdere)  van mijn blogberichten: ik heb bij ieder blogbericht een foto van een mooi, leuk of grappig beschilderd olifantje geplaatst. Ik heb daarvoor gekozen, omdat ik dat een stuk leuker vond dan die standaard, vaak een beetje saaie foto’s die je op vele websites (van advocaten) vindt. En, ook omdat ik het project The Elephant Parade een warm hart toedraag. Ik heb toestemming gekregen (zie onderaan) van de eigenaar van Kunst en Kadootjes, kunsthandel annex lijstenmakerij in Gorinchem, Sjaak van der Blom, om zijn foto’s te plaatsen.

Waarom The Elephant Parade?

Ik stuitte eens per toeval op een bijzondere openluchttentoonstelling in Laren: door het hele dorp stonden  de meest prachtig beschilderde olifanten. Bijna zo groot als een mens, echte eyecatchers. Ik vond ze mooi, fleurig en kunstzinnig. Ik werd er gewoon vrolijk van, overal die olifanten. Die tentoonstelling en het verhaal erachter maakten indruk op me.

Vader Marc en zoon Mike Spits zijn de bedenkers van “The Elephant Parade“, een sympathiek initiatief om aandacht te vragen voor de Aziatische olifanten. Deze olifanten worden met uitsterven bedreigd. Ze ondervinden ook andere problemen. Zoals de vele landmijnen die overal liggen, en waar ze regelmatig op stappen. Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

Marc bezocht tijdens zijn vakantie in Thailand een olifantenziekenhuis in Lampang, nabij Chiang Mai, opgericht door Soraida Salwala. Hij raakte onder de indruk van wat zij met een handjevol medewerkers in dat ziekenhuis voor zieke en gewonde olifanten doen. Met uiterst beperkte middelen, maar met ontzettend veel liefde.

Baby olifantje Mosha

Op dat moment werd het baby olifantje Mosha behandeld, dat op een landmijn was gestapt. Ze was haar onderpootje kwijtgeraakt. Gelukkig kon olifantje Mosha, na amputatie en operatie, gered worden. Zij leeft nu met drie poten verder. Zoals ik al zei, ze is niet de enige olifant die op deze manier gewond raak: het schijnt vaak voor te komen.

Social Enterprise “The Elephant Parade”

Marc Spits wilde iets doen voor Soraida, haar ziekenhuis en de olifanten. Iets structureels, en hij bedacht samen met zijn zoon Mike “The Elephant Parade.” . Ze noemen het zelf een “social enterprise”, die overal ter wereld -buitenlucht- tentoonstellingen organiseert van levensgrote met de hand beschilderde olifanten, door kunstenaars van over de hele wereld. Om op die manier aandacht te vragen voor de Aziatische olifant.

Bezoek  de website van The Elephant Parade eens:

LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE!

Elephant Parade® is a social enterprise and runs the world’s largest art exhibition of decorated elephant statues. Created by artists and celebrities, each Elephant Parade statue is a unique art piece. The life-size, baby elephant statues are exhibited in international cities and raise awareness for the need of elephant conservation.
Limited edition, handcrafted replicas and a select range of products are created from the exhibition elephants. 20% of Elephant Parade net profits are donated to elephant welfare and conservation projects.
Be part of it.

Wil je zelf ook zo’n -beschilderd- olifantje?

Je kunt de met de hand beschilderde olifanten ook kopen. Niet levensgroot, maar variërend van 5 tot 30 centimeter, onder meer bij Kunst en Kadootjes in Gorinchem. Of in de vorm van een sleutelhanger of een ijskast-magneet.

Ik heb van de eigenaar van deze ontzettend leuke winkel, Sjaak van der Blom, toestemming gekregen om de foto’s van de olifanten die hij verkoopt in zijn winkel te gebruiken. Hiermee fleur ik mijn website mee op, en vraag ik aandacht voor de Aziatische olifant.

Bezoek ook de website van Kunst en Kadootjes  eens: Kunsthandel annex Lijstenmakerij in Gorinchem-  en bedenk dat je met de aanschaf van zo’n olifantje, behalve dat ze mooi en leuk zijn, ook veel aandacht kunt vragen voor de olifanten in Azië.

Myriam's Update

Regelmatig een nieuwsbrief in je mailbox. De laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht, tips, af en toe een opvallend, grappig of bijzonder verhaal, altijd interessante feiten.

Meld je hier aan.