Op een arbeidsconflict zit je niet te wachten.

Soms ontkom je er niet aan:

– Het botert niet tussen jou en je nieuwe leidinggevende. Hij roept je telkens op het matje, naar jouw idee volkomen onterecht.

– Het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren. Jouw arbeidsplaats komt te vervallen, is jou al verteld. Wat zijn je rechten?

– Je bent ziek, en het ziet er niet naar uit dat je je oude functie nog kunt vervullen. Je baas wil dat je ander werk gaat doen, wat jij helemaal niet ziet zitten. Ben je verplicht om dat andere werk te gaan doen?

Dan zit je al snel met een conflict. Dat moet opgelost worden. Het liefst zo snel praktisch mogelijk. Bij voorkeur op een voor alle partijen zo plezierig mogelijke manier.

Vaststellingsovereenkomst

Je werkgever heeft je bij zich geroepen: een vaststellingsovereenkomst. Hij wil de arbeidsovereenkomst beëindigen. Jij wilt dat eigenlijk ook. Maar je wilt de overeenkomst laten checken.

Of je wilt dit juist niet: dit nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel. Wat moet je doen?

Het arbeidsrecht, een boeiend rechtsgebied

Het is continu in beweging. Het beweegt mee met de maatschappelijke veranderingen. Nu weer de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans), sinds januari 2020. Opvolger van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid).

Voor jou, als werknemer, lastig te volgen. Voor mij gelukkig niet. Ik heb in vele honderden zaken geadviseerd en geprocedeerd.

Eerlijk advies door een betrokken advocaat

Ik kan, vanuit mijn ervaring, een goede inschatting geven over de mogelijkheden of de onmogelijkheden in jouw zaak. Ik adviseer je praktisch, snel en oplossingsgericht. Na het maken van (prijs)afspraken, ga ik voortvarend te werk. Om het maximale uit je zaak te halen.

Ik kan je niet beloven dat je altijd zult winnen. Soms sta je niet helemaal in je recht. Of zijn je kaarten niet zo sterk. Maar ook dan zet ik alles op alles om voor jou het beste resultaat te behalen.

In of buiten rechte

Bij voorkeur los ik problemen op buiten de rechtszaal. Als het echt niet anders kan, voer ik juridische procedures. Ik geef je van te voren natuurlijk een helder én eerlijk advies. Zodat jij weet waar je aan toe bent.

Redelijke tarieven: advocaatkosten (gedeeltelijk) door werkgever betaald

Mijn tarieven zijn redelijk. Op uurbasis of, als het mogelijk is, een fixed fee. En geen vage kosten, zoals kantoorkosten. Je weet precies waar je aan toe bent.

Vaak worden, zeker bij een vaststellingsovereenkomst, de kosten van een advocaat (gedeeltelijk) door de werkgever betaald. Die mogelijkheid zullen we ook onderzoeken.

Waarmee kan ik je helpen?

Bel me of mail me. Dan maken we telefonisch kennis met elkaar, en kijken we wat ik voor je kan doen. Vrijblijvend natuurlijk.